Innostuin tekemään viime viikonloppuna tuoretta leipää päiväruoalle. Taikinaan laitettiin taas kaikkea mitä kaapeista irti lähti.

5dl vettä + 1dl maitojauhetta

1 pkt tuorehiivaa

1rkl siirappia

1tl suolaa

2dl spelttihiutaleita

6dl sämpyläjauhoja

4dl vehnäjauhoja

1dl raejuustoa

50g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

Taikinan tein ihan perinteisesti: Ensin lämpimään veteen hiiva, siirappi ja suola. Sitten lisäsin melkein kaikki jauhot ja annoin yleiskoneen vaivata. Tässä kohti keksin lisätä raejuuston sekaan, ja sen jälkeen loput jauhot ja rasvan. Taikina kohosi 30 minuuttia, jonka jälkeen leivoin puolesta taikinasta sämpylöitä ja toisesta puolesta rullasin patonkeja.

Paistoin 200 asteessa sämpylöitä 12 minuuttia ja patonkeja 20 minuuttia