Innostuin tekemään viime viikonloppuna tuoretta leipää päiväruoalle. Taikinaan laitettiin taas kaikkea mitä kaapeista irti lähti.
5dl vettä + 1dl maitojauhetta
1 pkt tuorehiivaa
1rkl siirappia
1tl suolaa
2dl spelttihiutaleita
6dl sämpyläjauhoja
4dl vehnäjauhoja
1dl raejuustoa
50g juoksevaa rypsiöljyvalmistetta
Taikinan tein ihan perinteisesti: Ensin lämpimään veteen hiiva, siirappi ja suola. Sitten lisäsin melkein kaikki jauhot ja annoin yleiskoneen vaivata. Tässä kohti keksin lisätä raejuuston sekaan, ja sen jälkeen loput jauhot ja rasvan. Taikina kohosi 30 minuuttia, jonka jälkeen leivoin puolesta taikinasta sämpylöitä ja toisesta puolesta rullasin patonkeja.
Paistoin 200 asteessa sämpylöitä 12 minuuttia ja patonkeja 20 minuuttia
Kommentit