Ohje on kirjasta suklaaunelmia, kiitos Migulle, joka jaksoi sen minulle kirjoittaa!

Suklaafudgekakku:

200g Suolatonta voita pehmeänä, lisäksi voiteluun.
2 dl Siroa hienoasokeria
3 munaa vatkattuna
3rkl maissisiirappia
3rkl mantelirouhetta
3,5 dl jauhoja
1,5tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1dl kaakaojauhetta

Kuorrute

225g tummaa suklaata paloina
tummanruskeaa sokeria
225g suolatonta voita kuutioina
5rkl makeuttamatonta maitotiivistettä
½tl vanilijauutetta

Kuorrute:

Pane suklaa, sokeri, voi, maitotiiviste ja vanilijauute paksupohjaiseen kattilaan.
Lämmitä varovaisesti sekoittaen jatkuvasti, kunnes suklaa sulaa. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin tunniksi tai kunnes seos on levitettävää. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kaksi torttuvuokaa (halkasija 20cm) ja levitä niihin voipaperia.

Kakku:
Vatkaa voi ja sokeri kevyeksi ja kuohkeaksi. Vatkaa munat vähitellen sekaan. Hämmennä sekaan maissisiirappi ja mantelirouhe.
Siivilöi jauhot, leivinjauhe, suola ja kaakaojauhe kulhoon sekoita kakkutaikinaan. Lisää tarvittaessa hiukan vettä, jotta taikina notkistuu. Siirrä taikina torttuvuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 30-35min, kunnes kakku antaa painatessa hiukan periksi ja keskelle työnnetty cocktailtikku tulee puhtaana ulos.
Anna vuokien seistä 5min ja kumoa kakut sitten ritilälle jäähtymään. Kun kakut ovat ovat jäähtyneet täysin, levitä toiselle puolet kuorrutteesta ja aseta kakut päällekkäin. Levitä loput kuorrutteesta pintaan koristeellisesti.

Itse en malttanut odottaa tarpeeksi kauan, ja en saanut kauniin tasaisesti kuorrutetta pintaan.

Hyvää oli, mutta kovin tuhtia ja makeaa :)