Hetken mielijohteesta päätin leipoa pitkästä aikaa kaneliässiä, tai tulihan noita tehtyä aika monen muotoisia samasta taikinasta.

1240138959_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on kirjasta makuja maailmalta - leivonnaiset.

Ohjeesta tulee noin 40 keksiä.

200g margariinia

1dl fariinisokeria

1dl sokeria

2 munaa

4dl vehnäjauhoja

1dl perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1tl kanelia

Lisäksi pinnalle kanelia ja sokeria

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

2. Lisää munat vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.

4. Pane taikina pursottimeen ja pursota ässiä tai muita kuvioita. Sulatin rasvaa kunnolla, joten taikina oli löysää ja helppoa pursottaa.

(tässä kuvat pursotuksista ennen paistamista)

1240139163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1240139254_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

5. Ripottele keksien päälle kanelisokeria ja paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.