Hetken mielijohteesta päätin leipoa pitkästä aikaa kaneliässiä, tai tulihan noita tehtyä aika monen muotoisia samasta taikinasta.
Ohje on kirjasta makuja maailmalta - leivonnaiset.
Ohjeesta tulee noin 40 keksiä.
200g margariinia
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
2 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
Lisäksi pinnalle kanelia ja sokeria
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
2. Lisää munat vaahtoon yksitellen koko ajan sekoittaen.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
4. Pane taikina pursottimeen ja pursota ässiä tai muita kuvioita. Sulatin rasvaa kunnolla, joten taikina oli löysää ja helppoa pursottaa.
(tässä kuvat pursotuksista ennen paistamista)
5. Ripottele keksien päälle kanelisokeria ja paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
Kommentit