Tämä pashan ohje on äitini kotiruokaa-kirjasta.

1239516306_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

4 keltuaista

2dl kermaa

3/4dl sokeria

100g margariinia

500g maitorahkaa

1dl rusinoita

(1dl mantelirouhetta) en laittanut

n. 3rkl sitruunamehua

 

Sekoita keltuaiset, kerma ja sokeri kattilassa. Kuumenna, kunnes seos sakenee. Sekoita seosta koko ajan. Nosta pois liedeltä ja lisää margariini nokareina koko ajan sekoittaen. Lisää rahka ja makua antavat aineet.

Nihkeytä sideharso. Kaada pasha kostealla sideharsolla vuorattuun muottiin, siivilää tai kahvisuodattimeen. Itse valutan pashan siivilässä. Nostele harson reunat pashan päälle. Pane pasha kylmään valumaan noin vuorokaudeksi (itse pidin puolitoista). Pashan alla täytyy olla lautanen tai muu astia heran valumista varten. Kumoa pasha tarjoiluvadille ja koristele marjoilla, hedelmillä tai kermavaahdolla.