Näiden tekemisestä on jo aikaa, mutta löysin kuvan tietokoneen kätköistä, joten esille vaan.

1240140133_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvan leivos on tehty kolminkertaisesta annoksesta syvälle uunipellille. Tämä ohje on sopiva noin 20-24cm irtopohjavuokaan ja riittää noin 12 henkilölle.

1240140192_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

2 munaa

1dl sokeria

3/4dl jauhettua mantelia

1/2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

1dl kahvia

 

Täyte:

4 liivatelehteä

2rkl vahvaa kahvia

2 keltuaista

1dl tomusokeria

300g tuorejuustoa

3rkl konjakkia, kahvilikööriä tms. (itse laitoin Mozart- suklaakermalikööriä)

2dl kuohukermaa

2 valkuaista

 

Pinnalle:

3rkl kaakaojauhetta

 

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon varovasti nostellen. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka ja paista pohjaa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Kumoa pohja jäähtymään ja laita takaisin irtopohjavuokaan uuden leivinpaperin päälle (jonka päältä kakku on helppo siirtää tarjolle).

3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Lisää mukaan tuorejuusto ja alkoholi.

4. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan kahvitilkkaan. Anna seoksen jäähtyä hetki.

5. Sekoita liivateseos keltuais-juustovaahtoon. Sekoita mukaan vaahdoksi vatkattu kerma ja vatkattu valkuaisvaahto.

6. Kostuta kakkupohja kahvilla. Kaada täyteseos pohjan päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia tai mieluiten yön yli.

7. Irrota kakku vuoan reunasta ja ripottele päälle kaakaojauhetta.