Tämä ohje täytyy laittaa esille erikoisuutensa vuoksi. Maku on aivan loistava, vaikka ulkonäkö ei ole ehkä parhaimmasta päästä.

1250836262_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1rkl öljyä

1dl purjoa tai sippulia silputtuna

1rs (200g) tuoreita herkkusieniä

1rs (250g) kirsikkatomaatteja (tavallisetkin käy)

1 kasvisliemikuutio

1rkl kuivattuja yrttejä

(1/2dl tuoretta basilikaa) itse laitoin kuivattua hieman

400g raejuustoa

150g aurajuustoa muruina

500g kesäkurpitsaa

1dl kevytjuustoraastetta pinnalle

 

Kuumenna rasva paistinpannussa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet. Anna hautua muutama minuutti ja lisää lohkotut kirsikkatomaatit. Mausta seos kasvisliemikuutiolla, yrttimausteilla ja basilikalla. Itse valutin tässä kohtaa ylimääräistä nestettä pois, jos se ei ole pannulta haihtunut. Sekoita täytteeseen juustot.

Leikkaa kesäkurpitsoista juustohöylällä pitkittäisiä viipaleita. Asettele viipaleita vuoan pohjalle ja reunoille. Laita täytettä hieman kesäkurpitsojen päälle ja lado toinen kerros kesäkurpitsaa. Kun kaikki täyte ja kesäkurpitsa on ladottu, laita päälle lopuksi juustoraastetta.

Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia. Anna hieman vetäytyä, sillä kesäkurpitsasta lähtee jonkin verran nestettä. Lasagnea on helpoin leikata sahalaitaista veistä apuna käyttäen, sillä kurpitsa ei leikkaannu yhtä helposti kuin lasagnelevy.