Tämä ohje täytyy laittaa esille erikoisuutensa vuoksi. Maku on aivan loistava, vaikka ulkonäkö ei ole ehkä parhaimmasta päästä.
1rkl öljyä
1dl purjoa tai sippulia silputtuna
1rs (200g) tuoreita herkkusieniä
1rs (250g) kirsikkatomaatteja (tavallisetkin käy)
1 kasvisliemikuutio
1rkl kuivattuja yrttejä
(1/2dl tuoretta basilikaa) itse laitoin kuivattua hieman
400g raejuustoa
150g aurajuustoa muruina
500g kesäkurpitsaa
1dl kevytjuustoraastetta pinnalle
Kuumenna rasva paistinpannussa ja kuullota siinä sipuli. Lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet. Anna hautua muutama minuutti ja lisää lohkotut kirsikkatomaatit. Mausta seos kasvisliemikuutiolla, yrttimausteilla ja basilikalla. Itse valutin tässä kohtaa ylimääräistä nestettä pois, jos se ei ole pannulta haihtunut. Sekoita täytteeseen juustot.
Leikkaa kesäkurpitsoista juustohöylällä pitkittäisiä viipaleita. Asettele viipaleita vuoan pohjalle ja reunoille. Laita täytettä hieman kesäkurpitsojen päälle ja lado toinen kerros kesäkurpitsaa. Kun kaikki täyte ja kesäkurpitsa on ladottu, laita päälle lopuksi juustoraastetta.
Paista 225 asteessa 30-40 minuuttia. Anna hieman vetäytyä, sillä kesäkurpitsasta lähtee jonkin verran nestettä. Lasagnea on helpoin leikata sahalaitaista veistä apuna käyttäen, sillä kurpitsa ei leikkaannu yhtä helposti kuin lasagnelevy.
Kommentit