Tässä päätin kokeilla siskon nimipäiväjälkiruokaan mars-patukoiden käyttämistä.

Mars-patukat maistuivat hyvin hyvin vähän, mutta hyvää tämä siitä huolimatta oli.

1250519927_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

150g tummaa suklaata

150g margariinia

3 rkl suklaakermalikööriä (kahvikin kävisi)

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 mars-patukka

tomusokeria koristeluun

 

1. Sulata margariini ja suklaa. Lisää sulaneeseen seokseen mars-patukka pieneksi paloiksi leikattuna.

2. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen likööri ja  kaakaojauhe. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhekeskenään ja lisää siivilän lävitse suklaaseoksen joukkoon.

3. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.

4. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vuosta vasta täysin jäähtyneenä. Ripottele pinnalle tomusokeria.