Tämä ohje on saatu alun perin hyvältä ystävältä. Nyt tuli pitkästä aikaa tehtyä tätä herkkua ruoan lisukkeeksi.


 

Pellillinen:

 

6dl vettä

50g hiivaa

1tl suolaa 

½dl öljyä

15dl (durum)vehnäjauhoja


Hiiva liotetaan suolan kanssa lämpimään veteen, kaikki jauhot lisätään yhdellä kertaa ja vaivataan taikinakoukuilla tai yleiskoneella useampi minuutti. Lisätään öljy ja vaivataan vielä hetki. Kohotetaan 20min.


Päälle:

1dl öljyä

1 valkosipulin kynsi murskana

Rosmariinia

Aurinkokuivattua tomaattia


Voitele uunipelti 1/2dl öljyä, levitä taikina ja voitele pinta lopulla öljyllä.

Levitä leivän päälle mausteet ja anna kohota hetki. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.