Tämä ohje on saatu alun perin hyvältä ystävältä. Nyt tuli pitkästä aikaa tehtyä tätä herkkua ruoan lisukkeeksi.
Pellillinen:
6dl vettä
50g hiivaa
1tl suolaa
½dl öljyä
15dl (durum)vehnäjauhoja
Hiiva liotetaan suolan kanssa lämpimään veteen, kaikki jauhot lisätään yhdellä kertaa ja vaivataan taikinakoukuilla tai yleiskoneella useampi minuutti. Lisätään öljy ja vaivataan vielä hetki. Kohotetaan 20min.
Päälle:
1dl öljyä
1 valkosipulin kynsi murskana
Rosmariinia
Aurinkokuivattua tomaattia
Voitele uunipelti 1/2dl öljyä, levitä taikina ja voitele pinta lopulla öljyllä.
Levitä leivän päälle mausteet ja anna kohota hetki. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia.
Kommentit