Näitä leivoksia nautittiin isänpäiväviikonloppuna mieheni isän ja sukulaisten kanssa.
Leivokset on tehty neliövuokaan, josta tällä ohjeella tuli 16 isohkoa leivosta.
Pohja on 3 munan kääretorttupohja.
Täyte:
3 munaa
4 keltuaista
1dl sokeria
260g sulatettua valkosuklaata
6dl kermaa vaahdotettuna
5 liivatetta
1. Vaahdota munat, keltuaiset ja sokeri.
2. Sulata suklaa ja sekoita se munavaahtoon.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se muna-suklaamassaan.
4. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja sekoita massaan.
5. Kaada kääretorttupohjan päälle ja hyydytä ainakin 4 tuntia tai yön yli.
Päälle:
1 litra mustikoita
1,5dl hyytelösokeria
3dl vettä
1. Lisää jäiset mustikat valkosulkaamoussen päälle (vasta kun se on hyytynyt).
2. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Kun sokeri on sulanut, levitä liemi jäisten mustikoiden päälle.
Kommentit