Näitä leivoksia nautittiin isänpäiväviikonloppuna mieheni isän ja sukulaisten kanssa.

Leivokset on tehty neliövuokaan, josta tällä ohjeella tuli 16 isohkoa leivosta.

Pohja on 3 munan kääretorttupohja.

 

Täyte:

3 munaa

4 keltuaista

1dl sokeria

260g sulatettua valkosuklaata

6dl kermaa vaahdotettuna

5 liivatetta

 

1. Vaahdota munat, keltuaiset ja sokeri.

2. Sulata suklaa ja sekoita se munavaahtoon.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se muna-suklaamassaan.

4. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja sekoita massaan.

5. Kaada kääretorttupohjan päälle ja hyydytä ainakin 4 tuntia tai yön yli.

 

Päälle: 

1 litra mustikoita

1,5dl hyytelösokeria

3dl vettä

 

1. Lisää jäiset mustikat valkosulkaamoussen päälle (vasta kun se on hyytynyt).

2. Kiehauta vesi ja lisää hyytelösokeri. Kun sokeri on sulanut, levitä liemi jäisten mustikoiden päälle.