Vaikka nimi onkin boston, tein samalla ohjeella itse leipäni vuokaan. Ulkonäkö ja rakenne on ehkä kivemmat silti bostonina, joten suosittelen tekemään niin.

Tässä vielä kuva aikaisemmin tekemästäni bostonmallisista leipäpaloista:

Taikina:

3dl maitoa

25g hiivaa

1tl suolaa

1 muna

7-8dl kokojyväjauhoja

150g sulatettua margariinia

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, sekoita muna joukkoon, alusta pehmeä taikina, lisää joukkoon rasva. Anna taikinan kohota.

Täyte:

300g suolasieniä liotettuna

100g purjosipulia

1dl kermaa

mustapippuria

oreganoa

5-6rkl juustoraastetta

(munaa voiteluun)

 

Valmista täyte hienontamalla sienet ja sipuli hienoksi, notkista kermalla ja mausta pippurilla ja tuoreilla yrteillä.

Jaa taikina kahtia ja kaaviloi puolikas levyksi. Levitä puolet täytteestä levylle ja ripota päälle puolet juustoraasteesta. Kääri levy rullalle, leikkaa noin 3 sentin paloiksi (11 kpl). Asettele palat pystyyn leivinpaperilla vuorattuun, pyöreään vuokaan ja anna nousta vielä hetki lämpimässä. Tee toinen boston samoin tai valmista yksi iso esimerkiksi uunipannulle. Voitele munalla, ripottele pinnalle juustoraastetta ja paista 225 asteessa 20-25 minuuttia.