Tämän tekemisestä on jo vierähtänyt aikaa, mutta ohje on niin hyvä että laitan tämän jakoon.

 

Täyte:

4 keltuaista

4rkl sokeria

1 dl marsalaa (sävelsin itse valkoviinistä ja likööristä korvaavan osan)

4 valkuaista

400g marcarponea

1. Valmista zabaione vatkaamalla keltuaiset, sokeri ja marsala kulhossa vesihauteen päällä kuohkeaksi kastikkeeksi.

2. Vatkaa valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi.

3. Sekoita jäähtynyt keltuaisvaahto mascarponen kanssa ja lisää seokseen varovasti myös valkuaisvaahto.

4. Laita kulhoon vuorotellen savoiard-keksejä ja mascarponeseosta. Keksien sijaan käytin kerrosten väleissä kolmen munan kääretorttupohjaa. Fiksu olisi laittanut jo kääretorttupohjaan hieman kaakaojauhetta, jotta kerrosten väri olisi ollut tumma. Kerrokset on kostutettu vahvalla kahvilla.