Tein pari pellillistä piirakkaa illanistujaisiin ja tässä ohje sitä toivoneille:
Pohja:
200g margariinia
6dl jauhoja (käytin sämpyläjauhoja ja vehnäjauhoja)
1 dl vettä
- Vatkaa pehmennetty margariinia vaahdoksi.
- Lisää jauhot ja vesi vuorotellen joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle ja esikypsennä pohjaa 10-15 minuuttia 175 asteessa.
Täyte:
n. 3 kpl punasipulia
1/2 purjo
2 kpl valkosipulin kynsiä
2 kpl paprikaa
suolaa, sokeria, mustapippuria
200g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
1 muna
2 dl ruokakermaa
- Pilko sipulit ja paprikat suikaleiksi.
- Hauduta sipuleita paistinpannulla miedossa lämmössä (oliiviöljyssä) ainakin 15 minuuttia. Lisää paprikat ja jätä vielä hautumaan sipuleiden kanssa. (itse otin tässä vaiheessa lieden pois päältä)
- Mausta sipulit ja paprikat suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Levitä sipulit ja paprikat esipaistetun pohjan päälle.
- Sekoita tuorejuusto, kananmuna ja ruokakerma kulhossa ja kaada haudutettujen kasvisten päälle.
Päälle:
Emmental-raastetta
n. 3 tomaattia
- Viipaloi tomaatit
- Levitä juustoraastetta piirakan päälle maun mukaan
- Lado lopuksi tomaatit juustoraasteen päälle ja paista piirakkaa vielä 20-30 minuuttia, kunnes juustoraaste on vähän ruskistunut.
Kommentit