Pääsiäiseltä jäi säilykehedelmien sokerilientä, jonka halusin käyttää pullataikinaan. Tein taikinasta kaksi pitkoa Pakkopullan ohjeen innoittamana.

1239632389_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tässä käyttämäni pullataikinan ohje

3dl sokerilientä

1/2dl maitojauhetta

30g hiivaa

1/2tl suolaa

1tl kardemummaa

1 muna

7dl vehnäjauhoja

80g sulaa margariinia

 

Lämmitä sokeriliemi kädenlämpöiseksi ja lisää siihen maitojauhe ja hiiva. Lisää suola, kardemumma ja muna. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja margariini. Vaivaa taikinaa yleiskoneella pari minuuttia.

Kohotin taikinaa noin 40 minuuttia. Kaulin taikinasta suorakaiteen muotoiset levyt ja levitin toiseen pitkoon vadelmamarmeladia ja toiseen aprikoosimarmeladia. Toinen raita on vaniljakreemistä tehty. Ymmärsin myös, ettei valmista pitkoa nostella pöydältä enää mihinkään, joten toisen ymmärsin täyttää suoraan pellillä. Kohotin taikinaa pellillä puolisen tuntia ja paistoin pitkoja 200 asteessa noin 15-20min.

Pitkoista ei tullut ihan niin kauniita kun olisin toivonut, mutta se laitettakoon harjoittelun piikkiin. Tässä vielä kuva siivuista lautasella.

1239632750_img-d41d8cd98f00b204e9800998e