Tässä charlotte russe tyylinen syntymäpäiväkakku 1 vuotiaalle prinsessalle.

Kakku oli todella hyvää ja sai paljon kehuja, joten suosittelen kaikille lämpimästi. Marsipaanin alle jäi pieniä ilmakuplia, jotka kameran salama vielä armottomasti korostaa.

1241283398_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku on tehty yhdestä kääretortusta ja mansikkarahkasta. Päällä on marsipaania ja valkosuklaakoristeita.

Tässä kuva valkosuklaatiarasta kakun päällä.

1241283310_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tässä lähikuva valkosuklaaperhosesta.

1241282709_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kääretorttupohja:

4 munaa

1,5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

1/2dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

1,5dl vehnäjauhoja

 

Vaahdota sokeri ja munat. sekoita kuivat aineen keskenään ja varovasti vaahtoon. Paista leivinpaperitetulla uunipellillä 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Jäähtyneeseen pohjaan laitoin kerroksen mansikkahilloa ja käärin tortun vetäytymään muutamaksi tunniksi kylmään.Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa kelmulla suojattu kulho kääretortun paloilla. 

 

Kakun täyte:

4dl kuohukermaa

500g maitorahkaa

2dl mansikkasosetta (pakastemansikoista soseutettua)

1-1,5dl sokeria

8 liivatelehteä

(tuoreita mansikoita kuutioina)

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, mansikkasose ja sokeri. Lämmitä tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet nesteeseen. Sekoita liivatteet mansikkarahkaan tasaisesti. Lisää lopuksi pilkotut mansikkapalat.Kaada seos kääretorttupaloilla vuorattuun astiaan hyytymään. Laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Tässä kuva juuri kumotusta kakusta. Kuten kuvasta näkyy värjäsin (hieman liikaakin) kääretorttutaikinaa vaaleanpunaiseksi.

1241282601_img-d41d8cd98f00b204e9800998e