Tässä charlotte russe tyylinen syntymäpäiväkakku 1 vuotiaalle prinsessalle.
Kakku oli todella hyvää ja sai paljon kehuja, joten suosittelen kaikille lämpimästi. Marsipaanin alle jäi pieniä ilmakuplia, jotka kameran salama vielä armottomasti korostaa.
Kakku on tehty yhdestä kääretortusta ja mansikkarahkasta. Päällä on marsipaania ja valkosuklaakoristeita.
Tässä kuva valkosuklaatiarasta kakun päällä.
Ja tässä lähikuva valkosuklaaperhosesta.
Kääretorttupohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
Vaahdota sokeri ja munat. sekoita kuivat aineen keskenään ja varovasti vaahtoon. Paista leivinpaperitetulla uunipellillä 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Jäähtyneeseen pohjaan laitoin kerroksen mansikkahilloa ja käärin tortun vetäytymään muutamaksi tunniksi kylmään.Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa kelmulla suojattu kulho kääretortun paloilla.
Kakun täyte:
4dl kuohukermaa
500g maitorahkaa
2dl mansikkasosetta (pakastemansikoista soseutettua)
1-1,5dl sokeria
8 liivatelehteä
(tuoreita mansikoita kuutioina)
Laita liivatelehdet kylmään veteen liukenemaan. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, mansikkasose ja sokeri. Lämmitä tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet nesteeseen. Sekoita liivatteet mansikkarahkaan tasaisesti. Lisää lopuksi pilkotut mansikkapalat.Kaada seos kääretorttupaloilla vuorattuun astiaan hyytymään. Laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Tässä kuva juuri kumotusta kakusta. Kuten kuvasta näkyy värjäsin (hieman liikaakin) kääretorttutaikinaa vaaleanpunaiseksi.
Kommentit