Tämä ohje on suoraan kopioitu dan sukkerin sivuilta

1247999454_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ainekset
150 g voita
1 dl Siro hienosokeria tai Ruokokidesokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Raparperihillo
8 dl raparperia
1 dl Hillosokeria

Marenkikuorrutus
3 valkuaista
1 dl Siro hienosokeria tai Tomusokeria
1 dl mantelilastuja


Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten ja lopuksi jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Levitä taikina läpimitaltaan 28 sentin vuokaan ja reunoille ja paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia.

Pilko huuhdottu raparperi ja pane kattilaan kannen alle höyrystymään omassa liemessään ja pehmenemään. Lisää hillosokeri ja keitä 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

Levitä hillo kypsälle torttupohjalle. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa ja levitä vaahto hillon päälle. Ripota päälle mantelilastut ja paista kunnes pinta saa kauniin värin.