Tämä ohje on Pirkka-lehtisestä joulukuulta

15 annosta

Pohja

150g margariinia

3 dl sokeria

3 munaa

4,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1dl kaakaojauhetta                                                                                          

1 tl vanilliinisokeria                                                                                          

2 dl maitoa

Kostutus

3/4 dl vettä 1/4 dl Pirkka mustaherukkamehutiivistettä

Täyte

2dl Puolukkahilloa

Kuorrutus

1 tlk (2 dl) Pirkka kinuskikastiketta 100 g taloussuklaata

 

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (irtopohja)kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa 45-50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

2. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta levyt vesi-mehuseoksella.

3. Levitä pohjalevylle puolet hillosta. Täytä toinen väli samoin. Nosta päälle kansilevy. Peitä kakku kelmulla ja nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna mehevöityä jääkaapissa yön yli.

4. Kuumenna kinuskikastike kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Anna suklaan sulaa ja sekoita kuorrutus tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle.