Helmikuun aikana joku suunnalta on tullut eteen erilaisia lettukakkuja, ja tässä nyt kaksi itse toteuttamaani.

Ensimmäinen kakku on suolainen kylmäsavulohikakku, jonka idea lähti Annan keittiö-ohjelmasta. Kakussa on kerroksittain lettuja ja täytettä.

Lettutaikina:

2 munaa

suolaa

4dl maitoa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

Kylmäsavulohta siivuina 250-300g

200g maustettua tuorejuustoa

1/2 ruukkua tuoretta ruohosipulia

 

Toinen kakku on Unkarilaista jälkiruokaa, jota sain maistaa koulutovereiden tekemänä.

Lettutaikina:

2 munaa

1rkl tomusokeria

suolaa

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl maitoa

2 1/2 dl kivennäisvettä

 

Täyte1:

1prk maitorahkaa

1 1/2dl tomusokeria

1 muna

2-3tl sitruunan raastettua kuorta

25g rusinoita

Sekoita täytteen ainekset keskenään

 

Täyte2:

2dl maitoa

1 vaniljatanko tai vaniljasokeria

100g saksanpähkinärouhetta

25g rusinoita

1dl tomusokeria

Kiehauta maito ja sekoita joukkoon tomusokeri, vanilja, pähkinät sekä rusinat. Hauduta maitoa (5-10min), kunnes seos saostuu. Jäähdytä.

Täyte 3:

Aprikoosihilloa

 

1. Laita ensimmäinen lettu uuninkestävälle astialle ja levitä päälle puolet täyteestä 1. ja peitä seuraavalla letulla.

2. Laita seuraavan letun päälle puolet täytteestä 2. ja peitä seuraavalla letulla.

3. Laita letun päälle aprikoosihilloa ja peitä seuraavalla letulla. Laita loput täytteet ja letut edellisten tapaan.

4. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

5. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja nauti.