Helmikuun aikana joku suunnalta on tullut eteen erilaisia lettukakkuja, ja tässä nyt kaksi itse toteuttamaani.
Ensimmäinen kakku on suolainen kylmäsavulohikakku, jonka idea lähti Annan keittiö-ohjelmasta. Kakussa on kerroksittain lettuja ja täytettä.
Lettutaikina:
2 munaa
suolaa
4dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte:
Kylmäsavulohta siivuina 250-300g
200g maustettua tuorejuustoa
1/2 ruukkua tuoretta ruohosipulia
Toinen kakku on Unkarilaista jälkiruokaa, jota sain maistaa koulutovereiden tekemänä.
Lettutaikina:
2 munaa
1rkl tomusokeria
suolaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl maitoa
2 1/2 dl kivennäisvettä
Täyte1:
1prk maitorahkaa
1 1/2dl tomusokeria
1 muna
2-3tl sitruunan raastettua kuorta
25g rusinoita
Sekoita täytteen ainekset keskenään
Täyte2:
2dl maitoa
1 vaniljatanko tai vaniljasokeria
100g saksanpähkinärouhetta
25g rusinoita
1dl tomusokeria
Kiehauta maito ja sekoita joukkoon tomusokeri, vanilja, pähkinät sekä rusinat. Hauduta maitoa (5-10min), kunnes seos saostuu. Jäähdytä.
Täyte 3:
Aprikoosihilloa
1. Laita ensimmäinen lettu uuninkestävälle astialle ja levitä päälle puolet täyteestä 1. ja peitä seuraavalla letulla.
2. Laita seuraavan letun päälle puolet täytteestä 2. ja peitä seuraavalla letulla.
3. Laita letun päälle aprikoosihilloa ja peitä seuraavalla letulla. Laita loput täytteet ja letut edellisten tapaan.
4. Paista kakkua uunissa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla ja nauti.
Kommentit