Tässä kaksi viimeisintä kokeiluani muffinien saralla. Molemmat onnistui aivan loistavasti, ainakin maun puolesta!


Banaani-mustikkamuffinit

100 g pehmeää voita (margariinikin käy)
2 soseutettua banaania
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta                                                                                                                                  1dl jäisiä mustikoita

1. Kuumenna uuni 175 C:een.
2. Vuoraa 12 koloisen muffinipellin kolot paperisilla vuoilla
3. Vaahdota voi, sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää banaani ja mustikat.
4. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Ja sekoita vain sen verran että ainekset on tasaista taikinaa.
5. Jaa taikina muffinivuokiin.
6. Paista uunissa n 25 min.


Sitruunamuffinit, 12kpl


100 g pehmeää voita (margariinikin käy)
100 g pehmeää tuorejuustoa
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta


1. Kuumenna uuni 175 C:een.
2. Vuoraa 12 koloisen muffinipellin kolot paperisilla vuoilla
3. Vaahdota voi, juusto, sitruuna, sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi.
4. Siivilöi sekaan jauhot ja leivinjauhe. Ja sekoita vain sen verran että ainekset on tasaista taikinaa.
5. Jaa taikina muffinivuokiin.
6. Paista uunissa n 25 min.
7. Anna jäähtyä  ja kuorruta jäähtyneet sitruunatuorejuustokuorrutuksella

Kuorrute:

50 g pehmeää voita
100 g pehmeää tuorejuustoa
3 dl tomusokeria (mielestäni saisi olla enemmän)
1 tl raastettua sitruunankuorta

Kaikki ainekset sekoitetaan kunnolla.