Tein pari pellillistä piirakkaa illanistujaisiin ja tässä ohje sitä toivoneille:

Pohja:

200g margariinia

6dl jauhoja (käytin sämpyläjauhoja ja vehnäjauhoja)

1 dl vettä

- Vatkaa pehmennetty margariinia vaahdoksi.

- Lisää jauhot ja vesi vuorotellen joukkoon.

- Sekoita tasaiseksi.

- Levitä taikina leivinpaperin päälle ja esikypsennä pohjaa 10-15 minuuttia 175 asteessa.

 

Täyte:

n. 3 kpl punasipulia

1/2 purjo

2 kpl valkosipulin kynsiä

2 kpl paprikaa

suolaa, sokeria, mustapippuria

200g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)

1 muna

 2 dl ruokakermaa

- Pilko sipulit ja paprikat suikaleiksi.

- Hauduta sipuleita paistinpannulla miedossa lämmössä (oliiviöljyssä) ainakin 15 minuuttia. Lisää paprikat ja jätä vielä hautumaan sipuleiden kanssa. (itse otin tässä vaiheessa lieden pois päältä)

- Mausta sipulit ja paprikat suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria. Levitä sipulit ja paprikat esipaistetun pohjan päälle.

- Sekoita tuorejuusto, kananmuna ja ruokakerma kulhossa ja kaada haudutettujen kasvisten päälle.

 

Päälle:

Emmental-raastetta

n. 3 tomaattia

- Viipaloi tomaatit

- Levitä juustoraastetta piirakan päälle maun mukaan

- Lado lopuksi tomaatit juustoraasteen päälle ja paista piirakkaa vielä 20-30 minuuttia, kunnes juustoraaste on vähän ruskistunut.