Tein donitseja samaisille 1v synttäreille kun täytekakkukin. Nämä donitsit oli ihan hyviä, mutta silti munkit on mielestäni paljon parempia. Koin myös taikinan vaikeammaksi työstää, joten seuraavalla kerralla teen varmastikin donitsini pullataikinapohjalla muokaten sitä (vaikkakin periaatteessa donitsit munkeista erottaa juuri tämä kohotusaine...)

donitsit on kuorrutettu maitosuklaalla...

1241283562_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä hesarin sivuilta suoraan kopioimani vappudonitsien ohje:

Kuorrutetut donitsit.

noin 20 kpl

  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl suolaa
  • noin 6 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita tai leivontamargariinia sulatettuna

 

Kuorruttamiseen:

  • vaaleanpunaista tomusokeria, kaakaotomusokeria tai ruokotomusokeria sekä erilaisia strösseleitä tai mantelirouhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja ruokakerma vuorotellen vaahtoon. Lisää sulatettu rasva ja anna taikinan seistä hetki.

Kauli taikina sentin paksuiseksi levyksi. Ota pyöreällä, halkaisijaltaan noin 8 sentin muotilla tai lasilla pyöreitä kakkuja. Tee keskelle reikä pienellä pullonkorkilla.

Paista donitsit kuumassa öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Valuta ne talouspaperin päällä.

Valmista tomusokerista kuorrutteita pakkausten ohjeen mukaan ja ripottele päälle strösseleitä, kun kuorrute on vielä kosteaa.