Tämä oli kyllä aivan ihanaa,

ohjeesta iso kiitos kyökkipiika Katille, jolta ohjeen nappasin. Tässä suora kopio ohjeesta. Kuvassa lisukkeena jo aiemmin pakastimeen tekemääni fudgejäätelöä.

Taikina:

200 g margariinia

2 dl sokeria

4 munaa

1/2 sitruunan raastettu kuori

2,5-3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 tl kanelia

3 omenaa

Tee ensin täyte: Kiehauta vesi, sokeri, kaneli  ja sitruuna. Kuori omenat ja kuutioi ne. Lisää kuumaan veteen. Hauduta hiljaa poreillen kunnes omenat ovat melko pehmeitä. Jäähdytä ja valuta.

Taikina: Vatkaa pehmeä  rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sitruuna.

Kaada puolet taikinasta voideltuun (20 cm) irtopohjavuokaan. Asettele omenakuutiot taikinan pinnalle ja levitä loppu taikina päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.45 min.

Hunnuta kakku jäähtyneenä tomusokerilla.