Tämä kakku ei komeile ulkonäöllä, mutta maku on sitäkin parempi. Tämä kakku saatiin neljän aikuisen voimin kerralla syötyä, mutta oikeasti määrä riittää varmaan 6-8 henkilölle. :)

Pohjalle:

50g margariinia

1dl fariinisokeria

noin 3kpl happamia omenoita

 

Taikina:

125g margariinia

1dl sokeria

2 munaa

1dl maitoa

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

 

1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita paperin päälle marganin ja fariinisokerin seos.

2. Tee tässä välissä taikina valmiiksi odottamaan. Sekoita ensin margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.

3. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele omenat irtopohjavuoan pohjalle margariini-sokeriseoksen päälle. Omenat kuoritaan vasta tässä vaiheessa, ettei ne kerkeäisi tummua.

4. Levitä taikina varovasti omenaviipaleiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.

5. Paista kakkua 175 asteessa 45 minuuttia.