Tämä kakku ei komeile ulkonäöllä, mutta maku on sitäkin parempi. Tämä kakku saatiin neljän aikuisen voimin kerralla syötyä, mutta oikeasti määrä riittää varmaan 6-8 henkilölle. :)
Pohjalle:
50g margariinia
1dl fariinisokeria
noin 3kpl happamia omenoita
Taikina:
125g margariinia
1dl sokeria
2 munaa
1dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja laita paperin päälle marganin ja fariinisokerin seos.
2. Tee tässä välissä taikina valmiiksi odottamaan. Sekoita ensin margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Lisää sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
3. Kuori ja viipaloi omenat. Asettele omenat irtopohjavuoan pohjalle margariini-sokeriseoksen päälle. Omenat kuoritaan vasta tässä vaiheessa, ettei ne kerkeäisi tummua.
4. Levitä taikina varovasti omenaviipaleiden päälle tasaiseksi kerrokseksi.
5. Paista kakkua 175 asteessa 45 minuuttia.
Kommentit