Pienenä pidin paljon isoista pyöreistä torpparin leivistä. Näitä pikkuleipiä tekee edelleen ainakin Malviala, mutta päätin kokeilla kehitellä reseptiä itse. Yksi kierros meni kokeillessa, mutta jo toisella kerralla kekseistä tuli täysin oikean makuisia, ja rakennekin oli lähes oikea.

 

125g margariinia

1/2dl sokeria

1dl siirappia

1 muna

1rkl maitoa

4dl vehnäjauhoja

2tl soodaa

1/2 tl kanelia

1/2tl kardemummaaa

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna joukkoon.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan maidon kanssa.

3. Lusikoi taikinaa nokareina leivinpaperille kauas toisistaan. Annoksesta tulee kaksi pellillistä keksejä.

4. Paista keksejä 175 asteessa keksien koosta riippuen 10-15 minuuttia